Beeld uit de O.L.V. Bijstand verdwenen.

21 juni 2020 – Het beeld uit de Onze-Lieve-Vrouwkapel boven aan de Bosberg is vandaag verdwenen. De peter van de kapel is er het hart van in.

‎Marleen Lefevre‎ slaat alarm op “Meldert Leeft” en andere kanalen: “Opsporingsbericht: het beeld uit de kapel aan de Bosberg is vandaag verdwenen. Alle tips welkom via privé bericht.”

Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand
Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Beeld en kapel waren net in de kijker gesteld op de nieuwe site kapellekesbaan.be en in een digitale wandeling door Meldert, Babelom en Gaat. De buren van de Bosberg en Waversesteenweg hadden, naar goede gewoonte, de kapel begin mei weer opgesmukt.

Het gaat om een beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand. Zij wordt steeds afgebeeld in een donkerrood gewaad met een blauwe mantel en sluier. Aan de linkerzijde is de aartsengel Michaël te zien. Hij draagt de lans en spons als voorwerpen van Jezus’ kruisiging. Aan de rechterzijde is de aartsengel Gabriël afgebeeld met een 3-kruis en spijkers. Maria wijst naar haar zoon maar kijkt naar de toeschouwer in plaats van naar Jezus.

 

 © Het Nieuwsblad 
Beeld uit de O.L.V. Bijstand verdwenen.